Svet v odkazoch podľa Mišky

S Miškou sa učíme písať. Po dohode s pani učiteľkou stačí, keď sa naučí písať Comenia skriptom, lebo tlačeným sa píše aj tu. Všetky písmená sme sa naučili podľa aplikácie v telefóne, niektoré si nepamätá, lebo ich takmer nepoužívame, niektoré si ešte občas pletie. Bez ohľadu na to Miška teraz písaním žije, ale len keď sa jej chce. Písanie podľa predlohy či nebodaj dopisovanie do pracovných zošitov rada nemá. Píšeme si teda na tabuľku či do zošita srandovné alebo popletené vety. A veľmi rada vypisuje rôzne odkazy alebo poznámky na lístočky. A najradšej sa hrá na školu – ona je učiteľka (ako inak, však?) a Viki a Vilko sú študenti. Keď sa Vilkovi nechce učiť, je učiteľkine uplakané mimino a Viki chodí do školy sama.

Miška je milovníčka plyšákov. Aj keby ich mala v posteli 30, nebude ich dosť, preto si namiesto ďalšieho plyšáka vybrala z koša na prádlo Jurajove spotené tričko. Ja som ho raz bezmyšlienkovite hodila naspäť do prádla a vyprala, ale to som nemala robiť. Večer, keď sa Juraj vrátil domov a deti už spali, našiel si v posteli položené vypraté tričko aj s týmto zamilovaným odkazom…

Tata jej ho milerád opäť zasmradil, Miška si ho zasa uložila do postele k plyšákom a ja si ho odvtedy radšej nevšímam. A neovoniavam.  Lebo by zasa letelo do špinavého prádla :).

A tu je jeden z mála odkazov, ktoré som stihla uchovať skôr, než ich autorka zmazala. Nasmiali sme sa všetci strašne!

 

 

 

 

 

 

Ak by trebalo prepis, tu je:
“Mama hotovó, mama hotovó!!!”
“Viki, ja už idem. Viki, neviem tak rýchle behať, pretože nemám krídla.”
“Ty nemáš krídla?”

Otázka pre rodičov malých detí: Kde je Viki a čo odo mňa chce?
A prečo vlastne potrebujem na behanie krídla? 😀

EDIT: Dopĺňam o odkaz, ktorý mi vohnal slzy do očí. Miška na Zúbkovú vílu už neverí. Alebo nejakú dobu neverila a už zasa verí, lebo chce veriť. Pred pár dňami jej jeden zúbok visel na vlásku, už nevedela nič jesť, ale nechcela si ho nechať vytrhnúť. Tak ho zjedla s koláčom :). A na druhý deň som pod pod vankúšom našla tento odkaz pre Zúbkovú vílu… No, trvalo jej to, ale nakoniec predsa len niečo priniesla :).

Ako by mohla neprepáčiť…